fbpx

Cum să incluzi culoarea anului în decor: fronturi din MDF şi alte idei

fronturi din MDF

Într-un context mondial agitat, culoarea anului aduce serenitate şi o atmosferă plăcută acasă. Uşor de reprodus pe multe tipuri de suprafeţe, nuanţa classic blue arată bine oriunde, de la fronturi din MDF până la perne decorative.

Dacă eşti în căutarea inspiraţiei, ţi-am pregătit o listă cu idei de decor în care classic blue este protagonista. Şi cine spune că trebuie să te rezumi la un singur obiect?

Vase ceramice

Atâta timp cât păstrezi aranjamentul de masă simplu şi în culori neutre, poţi introduce o pată de culoare care să scoată decorul din anonimat. Vasele ceramice de culoare albastră vor da un aer de vacanţă şi vor îmbia la discuţii relaxante, în timp ce serveşti preparate delicioase. Fie că le foloseşti pentru felul principal sau pentru un contrast spectaculos cu desertul, vasele albastre sigur te vor ajuta să faci impresie bună.

vase ceramice albastre mobilier modern
Vase ceramice albastre mobilier modern

Un perete de accent

Pereţii casei tale au nevoie de puţină culoare. Alege cel mai liber perete din living şi vopseşte-l cu nuanţa classic blue pentru a ieşi în evidenţă. Alătură-i decoraţiuni cu finisaj auriu şi un covor bej şi revendică-ţi noul colţ preferat de acasă. La fel de bine poate funcţiona şi un tapet în nuanţa anului, cu un model subtil.

Fronturi din MDF

Imaginează-ţi o bucătărie albă, cu blat de culoarea stejarului şi fronturi din MDF albastre ca cerul senin. Dacă ideea te încântă, front-vopsit.ro oferă mai multe modele de uşi albastre, din MDF vopsit de cea mai bună calitate. Regăseşte în paletar nuanţa anului pentru fiecare dintre modelele de frezare şi amenajează o bucătărie memorabilă.

Fronturile din MDF pot fi folosite şi pentru mobila din celelalte camere: living, birou sau chiar şi baie. În funcţie de modelul ales, acesta poate fi montat cu diferite sisteme de balamale. Îţi recomandăm finisajul mat pentru un plus de stil.

usi mobilier bucatarie custom model Stripes, din MDF front-vopsit
Uși mobilier bucătărie custom model Stripes, din MDF front-vopsit

Perne decorative

O altă idee pentru a aduce classic blue acasă este să înveseleşti canapeaua sau patul cu o întreagă colecţie de perne decorative. Nu le alege pe toate în culoarea anului, ci mai degrabă foloseşte-o ca numitor comun pentru imprimeul pernelor. Chiar şi în zilele noroase, petele de culoare îți vor aduce o stare bună.

Pături

Nimic nu dă senzaţia de confort mai mult decât o pătură aparent uitată pe canapea. Şi cum ar fi dacă aceasta pătură cu ochiuri mari, călduroasă şi pufoasă, ar fi în nuanţa classic blue? O idee bună dacă aceasta realizează un contrast cu tapiţeria canapelei.

Tablouri

Cel mai simplu mod de a aduce classic blue în mijlocul casei tale este să aşezi pe un perete un tablou care cuprinde această nuanţă. Se poartă ilustraţiile minimaliste, dar şi cele watercolor, însă dacă ai rămas fidel picturilor clasice, ce spui de o replică a celebrei Fete cu cercel de perlă?

perete alb tablou
Perete alb tablou

Scaune

Împreună cu albastru, anul acesta se poartă şi scaunele tapiţate, cu finisaj de catifea, care aduc un plus de eleganță oricărei încăperi. Acestea pot fi poziţionate în zona de dining dar şi în living, folosite ca fotolii. Nu încărca întreaga încăpere cu scaune albastre, dar nu ezita să aduci unul care să schimbe atmosfera.

Classic blue poate fi şi nuanţa lumânărilor, a vazelor, a draperiilor sau a altor accesorii, atâta timp cât nu se regăseşte în toate deodată. Lasă-ţi imaginaţia liberă şi adu această nuanţă acasă, într-un obiect care să facă diferenţa.